Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámmagos-zöldborsós csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 tojássárgája
  • só
  • 2 darab csirkemellfilé
  • 20 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • 15 dkg szezámmag
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítése

A töltelékkel kezdjük. A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Turmixgéppel vagy villával pépesítjük és hozzákeverjük a tojások sárgáját.

A töltelék ezzel kész, jöhet a csirkemell.

Felvágjuk nyitott szeletnek. Az asztal lappal párhuzamosan félbevágjuk, majd az egészet kinyitjuk és kicsit kiklopfoljuk.

Beletesszük a tölteléket, felgöngyöljük és bepanírozzuk (én fogpiszkálóval tűztem össze a húst): először megsózzuk, aztán beleforgatjuk a lisztbe, majd a felvert tojásba, kicsit lecsepegtetjük és nem pirított szezámmagba forgatjuk.

Közepesen meleg olajban kisütjük.

Ehhez az ételhez nincs szükség köretre, mert a köret magában a húsban van.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szezammagos-zoldborsos-csirkemell/