Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámos teriyaki csirkeszárny recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkeszárny
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál teriyaki szósz
  • 1 darab friss, piros chili
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál vörösborecet

Elkészítése

A szezámmagot megpirítjuk egy száraz serpenyőben, majd félretesszük.

Kevés olajat melegítünk a serpenyőben, majd a csirkeszárnyak mindkét oldalát pirosra sütjük. Hozzáadjuk a teriyaki szószt és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a húsokat.

A chilit felkarikázzuk és azt is rászórjuk a húsokra.

35-40 percig főzzük, közben néhányszor megforgatjuk a húsokat. Ez idő alatt a hús megpuhul, a szaftja besűrűsödik és ragacsos lesz. Ráöntjük a borecetet és óvatosan összekeverjük, majd beleszórjuk a felkarikázott hagymát. Végül szórjuk meg a pirított szezámmaggal.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szezamos-teriyaki-csirkeszarny/