Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szicíliai húsgombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 evőkanál étolaj vagy kókuszzsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 liter sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál rizsliszt vagy GM zabpehelyliszt
  • só

A húsgombóchoz

  • 2 dl tej
  • 1 darab zsemle vagy 1 szelet GM kenyér
  • 0,5 kg darált pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma (felaprítva)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • oregánó ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 1 tojás

Elkészítése

Először a gombóckákat készítjük el.

A zsemlére több részletben adagoljuk a tejet, mivel a GM kenyeret szinte lehetetlen kifacsarni, így csak annyi tejet adunk hozzá, hogy puha, morzsalékos massza legyen.

Ezt követően az összes többi hozzávalóból jól formázható masszát gyúrunk. A fűszereket ízlés szerint adagoljuk (én egy-egy teáskanállal tettem bele oregánót és bazsalikomot, illetve sót is, borsot csak úgy érzéssel frissen őröltem rá).

Diónyi gombócokat formálunk a masszából és egy tálcára sorakoztatjuk.

A paradicsommártáshoz az olajon vagy kókuszzsíron kissé megpirítjuk a lisztet, ráöntjük a sűrített paradicsomot és még kb fél liter vizet, sóval, pici cukorral ízesítjük. Összeforraljuk, majd beledobáljuk a gombócokat és kb fél óra alatt készre főzzük.

Tészta körettel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sziciliai-husgomboc-2/