Elkészítése
A csirkeszárnyak végeit levágjuk, a húsokat megmossuk, majd enyhén megsózzuk.
A ketchupot, a cukrot és a kimagozott szilvát turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük. Az így kapott alaphoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az almaecetet, a szójaszószt, kevés csípős szószt, a reszelt gyömbért és a citromlevet. Az egészet közepes lángon 10–15 percig főzzük, hogy ízletes mártás készüljön.
A csirkeszárnyakat egy sütőtálba tesszük, alaposan beleforgatjuk a szilvás pácba, majd a maradék szószt is ráöntjük. Fóliával lefedve előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul és a szósz sötét bordóra karamellizálódik.
Forrón, körettel vagy friss salátával tálaljuk.
Tipp
Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a pácot egy éjszakán át a hűtőben hagyhatjuk a húson. Köretként illik mellé a jázminrizs, de pirított burgonyával vagy friss kenyérrel is kiváló.
