Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkeszárny

Szárnyas receptek

Szilvamártásban sült csirkeszárny

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szilvamártásban sült csirkeszárny különleges ízvilágot kínál: az édeskés gyümölcs, a fűszerek és a szójaszósz remekül kiegészítik a ropogósra sült szárnyakat. Pikáns és szaftos fogás, amely vendégvárónak és hétköznapi vacsorának is ideális.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkeszárnyak végeit levágjuk, a húsokat megmossuk, majd enyhén megsózzuk.

A ketchupot, a cukrot és a kimagozott szilvát turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük. Az így kapott alaphoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az almaecetet, a szójaszószt, kevés csípős szószt, a reszelt gyömbért és a citromlevet. Az egészet közepes lángon 10–15 percig főzzük, hogy ízletes mártás készüljön.

A csirkeszárnyakat egy sütőtálba tesszük, alaposan beleforgatjuk a szilvás pácba, majd a maradék szószt is ráöntjük. Fóliával lefedve előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul és a szósz sötét bordóra karamellizálódik.

Forrón, körettel vagy friss salátával tálaljuk.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a pácot egy éjszakán át a hűtőben hagyhatjuk a húson. Köretként illik mellé a jázminrizs, de pirított burgonyával vagy friss kenyérrel is kiváló.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is