Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvamártásban sült csirkeszárny recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirkeszárny
  • só
  • 20-25 dkg szilva
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál almaecet
  • kevés csipős szósz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • reszelt gyömbér
  • 1 db citrom leve

Elkészítése

A csirkeszárnyak végeit levágjuk, a húsokat megmossuk, majd enyhén megsózzuk.

A ketchupot, a cukrot és a kimagozott szilvát turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük. Az így kapott alaphoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az almaecetet, a szójaszószt, kevés csípős szószt, a reszelt gyömbért és a citromlevet. Az egészet közepes lángon 10–15 percig főzzük, hogy ízletes mártás készüljön.

A csirkeszárnyakat egy sütőtálba tesszük, alaposan beleforgatjuk a szilvás pácba, majd a maradék szószt is ráöntjük. Fóliával lefedve előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul és a szósz sötét bordóra karamellizálódik.

Forrón, körettel vagy friss salátával tálaljuk.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a pácot egy éjszakán át a hűtőben hagyhatjuk a húson. Köretként illik mellé a jázminrizs, de pirított burgonyával vagy friss kenyérrel is kiváló.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szilvamartasban-sult-csirkeszarny/