Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás csirke tepsis zöldségekkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirke felsőcomb
  • 2 db csirkemellfilé
  • 3 evőkanál szilvalekvár
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • só
  • római kömény
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 db cékla
  • kevés oliva olaj

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát nagyobb hasábokra, a céklát vastagabb szeletekre vágjuk. Tepsibe tesszük, megszórjuk sóval és római köménnyel, majd meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Előmelegített sütőben elősütjük.

Közben a csirkemelleket nagyobb darabokra vágjuk, a combokat egészben hagyjuk. A húsokat megsózzuk. A páchoz összekeverjük a szilvalekvárt és a vörösborecetet, majd megkenjük vele a csirkét. Amikor a zöldségek félig megsültek, ráhelyezzük a húst, és visszatesszük a sütőbe. Nagyjából 30 percig sütjük tovább, amíg a csirke átsül és a zöldségek megpuhulnak.

A hús mellé készíthetünk joghurtos mártást aprított rukkolából, fokhagymából és sóból. Tálalhatjuk burgonyapürével vagy friss salátával.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szilvas-csirke-tepsis-zoldsegekkel/