Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tapenade-val töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirke felsőcomb
  • 4 evőkanál tapenade
  • 4 vékonyra szelt bacon
  • bors

Tapenade-hoz

  • 20 dkg fekete olívabogyó
  • 6 db olajban eltett, aszalt paradicsom
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál szárított bazsalikom
  • bors

A párolt fügéhez

  • 12 db egész füge
  • 2 dl félszáraz vörösbor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 cm rozmaring ág
  • só
  • bors

Elkészítése

A csirkecombokat kicsontozzuk, majd ügyesen addig szeljük, hogy egyben maradva szép vékony, tölteni való húst kapjunk. Kissé sózzuk, borsozzuk, majd kis időre félrerakjuk.

Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. Az olajbogyót, a kaprit, a szárított paradicsomot, az olajat és a fűszereket aprítógép segítségével krémesre törjük, majd a hűtőszekrényben 1/2 órán át pihentetjük.

Aztán a csirkecombokat egy egyenes felületen elegyengetjük úgy, hogy a töltelék egyenletesen be tudja fedni. A húsokat megtöltjük, majd szorosan feltekerjük és bevonjuk 2-2 vékony szelet baconnel.

Egy sütőedényt vagy tepsit olívaolajjal kicsit kikenünk, majd a csibetekercseket belehelyezzük.

200 fokra előmelegített sütőben először 30 percig fólia alatt pároljuk, majd a fóliát levéve további 10 percen át pirítjuk.

Ha megsült, fél óra pihentetés után csinos karikákra szeleteljük és fügemártással tálaljuk.

A megmosott, de egészben hagyott fügét a mézzel elkevert sózott és borsozott borban takarék lángon főni kezdjük.

20 perc fővés után a gyümölcsöket óvatosan kiszedjük, a visszamaradt főzőlevet kb felére beforraljuk. Amikor majdnem kész és kellően besűrűsödött, hozzáádjuk a balzsamecetet és az igazán csöppnyi rozmaringot. Még egy utolsót rottyantunk rajta, majd tálaláskor a párolt fügét bevonjuk vele.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tapenade-val-toltott-csirkecomb-mezes-borban/