Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tarhonyás hús csirkemellből recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg tarhonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál paradicsom paszta
  • 1 darab pörköltkocka
  • bors
  • só
  • őrölt kömény
  • oregáno
  • piros arany

Elkészítése

Megpucoljuk a hagymát és apró kockákra vágjuk. Olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát.

A csirkemellet felkockázzuk. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Fehéredésig pirítjuk, közben fűszerezzük ízlés szerint és rátesszük a fparadicsom pasztát, valamint a pörköltkockát is. Ha jól összepirítottuk mindezt, adunk hozzá vizet is.

A tarhonyát még az elején feltesszük főni. Amikor már majdnem kész, leszűrjük és beleöntjük a rotyogó pörköltalapba.

Az egészet összefőzzük, amíg a tarhonya és a hús teljesen meg nem fő.

Természetesen addig pótoljuk vízzel, hogy a tarhonya jól megpuhuljon. Kissé ragusra hagyjuk a végén.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tarhonyas-hus-csirkemellbol/