Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tarhonyás, vargányás csirkepörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • 30 dkg vargánya gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 50 dkg tarhonya

Elkészítése

A húst megtisztítjuk és felaprítjuk.

A vöröshagymát apróra vágjuk és felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, majd kevés vízzel felengedjük és a húst is beletesszük.

A paprikát félbe vágjuk, a magházát eltávolítjuk. A paradicsomot négybe vágjuk.

A húshoz hozzáadva a többi hozzávalóval együtt készre főzzük. Csak a legvégén tesszük bele a felszeletelt gombát.

4-5 percig együtt főzzük még a gombával.

A tarhonyát 3 ek olajon kissé átpirítjuk.

A gombás pörköltet felöntjük annyi vízzel, hogy kb 9 dl legyen rajta a lé. Kissé még megsózzuk és a tarhonyára öntjük. Lassú tűzön, fedő alatt, többször átkeverve készre főzzük.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tarhonyas-varganyas-csirkeporkolt/