Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

A megsózott csirkét a megforrósított, olajjal összekevert vajban egy kissé megpirítjuk, kivesszük, és félretesszük. A levébe dobjuk a karikákra vágott sárgarépát és hagymát. Ha jó forró már, leöntjük a szesszel, és gyufával meggyújtjuk, hogy lánggal égjen. Ettől a pirítástól különösen jó ízű lesz majd a mártás. Ha a láng elaludt, a bort beleöntjük, a tárkonnyal ízesítjük, a csirkedarabokat visszarakjuk, és lefedve, kis lángon megpároljuk. Tálalás előtt a tárkonyt kidobjuk belőle, a levét a tojássárgájával elhabart tejföllel gazdagítjuk, de ezzel már nem forraljuk fel, csak jól megforrósítjuk. Rizzsel körítjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tarkonyos-csirke/