Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Tavaszi töltött csirkecomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 nagyobb, egész csirkecomb 1 tk mustár só bors 1 ek tyúkzsír Töltelékhez: 1 kisebb vöröshagyma 1 ek olaj 20 dkg darált sertéshús 10 dkg zöldborsó 1 kisebb sárgarépa 1 kisebb nyers tojás 2 kis szelet kenyér 1 csapott kk só 1 késhegynyi őrölt bors Elkészítése: A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kézzel óvatosan a bőr […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.06.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb, egész csirkecomb
  • 1 tk mustár
  • bors
  • 1 ek tyúkzsír

Töltelékhez:

  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 kisebb nyers tojás
  • 2 kis szelet kenyér
  • 1 csapott kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors


Elkészítése:

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kézzel óvatosan a bőr alá nyúlunk helyet készítve a tölteléknek. Ezt a részt bedörzsöljük mustárral.

A zöldségeket megtisztítjuk, a kenyeret vízbe áztatjuk. A töltelékhez a felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, félretesszük hűlni.

A sárgarépát apró kockára vágjuk, és a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

A megpirított hagymához adjuk a darált húst, a tojást, a kicsavart kenyeret, a zöldborsót és a sárgarépát, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk. A tölteléket betöltjük a fellazított bőrök alá.

Egy közepes tepsit kikenünk kevés tyúkzsírral, és belefektetjük a megtöltött combokat. Meghintjük sóval, borssal. Ha valaki szereti, megszórhatja szárnyas fűszerkeverékkel is.

A sütőt előmelegítjük. A combok közé öntünk kb. 1 dl vizet.

Alufóliával lefedve 220 fokon addig puhítjuk, míg a villa könnyedén belemegy a hús legvastagabb részébe. Ez nekem kb. 75 perc volt. Ezután az alufóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra csökkentve pirítjuk a combokat (kb. 20 perc). Néha a szaftjával meglocsoljuk, hogy ne száradjon nagyon ki a hús.

Melegen és hidegen is finom.

[box style=”info”]Csirkecombhoz van egy jól bevált, alap töltelékem, amit Anyukámtól tanultam. Ezt szoktam variálni attól függően, hogy éppen mi van itthon. Most, hogy zsenge borsót szedtünk a kertben, nem is volt kérdés, hogy kerül bele. De akkor már a répa sem hiányozhat mellőle. Ízletes vasárnapi ebéd lett belőle. Természetesen csakis krumplipüré körettel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is