Elkészítése
Csirkemell elkészítése
A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. A tejbe sót, egész borsot, babérlevelet és áttört fokhagymát teszünk, majd a hússzeleteket ebbe a pácba fektetjük. Letakarva hűtőbe tesszük legalább 3–4 órára.
A bepácolt húsokat lecsepegtetjük, enyhén megsózzuk, majd forró vajban mindkét oldalukat átsütjük. Ezután fedő alatt 5 percig pihentetjük, majd ismét visszatesszük a serpenyőre, és addig sütjük, amíg aranybarna kérget kapnak.
Tzatziki saláta elkészítése
A kígyóuborkát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és 10–15 percre hűtőbe tesszük. A levét kinyomkodjuk, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt, a natúr joghurtot, az áttört fokhagymát, sót, fehérborsot, kevés citromlevet és olívaolajat. Jól összekeverjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük.
Tálalás
A csirkemellet párolt rizzsel és hideg tzatziki salátával kínáljuk.
Tipp
A pácba tehetünk friss zöldfűszereket, például kakukkfüvet vagy rozmaringot is, amelyek még ízletesebbé teszik a húst. A tzatzikit kevés apróra vágott kaporral gazdagíthatjuk.
