Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejben pácolt csirkemell tzatziki salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 10 dkg teavaj
  • 8-10 szem egész bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 darab babérlevél
  • 4 dl tej
  • kevés só
  • rizs
  • víz

Tzatziki salátához

  • 2 db kígyóuborka
  • 175 g natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • fehérbors
  • 1-2 csepp citromlé
  • kevés olívaolaj

Elkészítése

Csirkemell elkészítése

A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. A tejbe sót, egész borsot, babérlevelet és áttört fokhagymát teszünk, majd a hússzeleteket ebbe a pácba fektetjük. Letakarva hűtőbe tesszük legalább 3–4 órára.

A bepácolt húsokat lecsepegtetjük, enyhén megsózzuk, majd forró vajban mindkét oldalukat átsütjük. Ezután fedő alatt 5 percig pihentetjük, majd ismét visszatesszük a serpenyőre, és addig sütjük, amíg aranybarna kérget kapnak.

Tzatziki saláta elkészítése

A kígyóuborkát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és 10–15 percre hűtőbe tesszük. A levét kinyomkodjuk, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt, a natúr joghurtot, az áttört fokhagymát, sót, fehérborsot, kevés citromlevet és olívaolajat. Jól összekeverjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük.

Tálalás

A csirkemellet párolt rizzsel és hideg tzatziki salátával kínáljuk.

Tipp

A pácba tehetünk friss zöldfűszereket, például kakukkfüvet vagy rozmaringot is, amelyek még ízletesebbé teszik a húst. A tzatzikit kevés apróra vágott kaporral gazdagíthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejben-pacolt-csirkemell-tzatziki-salataval/