Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölben pácolt, medvehagymás rántott csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell filé
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • 1 csokor medvehagyma
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 dl napraforgó olaj

Elkészítése

A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát, aprított medvehagymát és a fűszereket.

A csirkemellet felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk és beleforgatjuk a pácba.

Lefedjük és több órát vagy akár egy éjszakát is állni hagyjuk a pácban.

Másnap a húsokat a pácból kivesszük, lisztbe forgatjuk és felforrósított olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

Tartármártással kínáltam.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejfolben-pacolt-medvehagymas-rantott-csirkemell/