Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 5-6 dl tejföl
- 0,5 dl fehérbor
- 1 citrom
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- majoránna
- kakukkfű
Elkészítése:
A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd állni hagyjuk.
3 dl tejfölt összekeverünk a borral, majd a felét egy tepsibe öntjük. Egymás mellé belehelyezzük a csirkecombokat, majd leöntjük a maradék tejföllel
A citromot gerezdekre vágjuk és a hús közé tesszük, majd a tepsit lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten (180 fok) egy óra alatt puhára pároljuk, majd amikor megpuhult levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.
Tálaláskor a sült csirkecombot én petrezselymes rizzsel kínáltam. Köretként ízlés szerint kínálhatunk mellé még krumplipürét, vagy sült krumplit.
