Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db felső comb (filézett )
  • 1 db nagy fej hagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 25 dkg gomba
  • 2 dl főzőtejszín és ugyanennyi tejföl
  • 2 dl tejföl
  • só
  • liszt
  • olaj

Elkészítése

A hagymát apróra felkockázzuk, és lassú tűzön párolni kezdjük. Amíg párolódik, felszeleteljük a gombát és a paprikát, majd hozzáadjuk az üveges hagymához. Picit megsózzuk, és lassan tovább pároljuk.

A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet, és enyhén besózzuk. Lisztben megforgatjuk, majd kevés forró olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük és félretesszük.

A paradicsomot negyedelve hozzáadjuk a jól megpárolódott paprikás hagymához. A tejszínt és a tejfölt egy nagyon pici pirospaprikával kikeverjük, hogy enyhén rózsaszín legyen, majd ráöntjük a hagymás, paprikás keverékre. Összeforraljuk, hozzáadjuk a húst, és tovább rotyogtatjuk.

Köretként galuskát készíthetünk hozzá. Amíg elkészül a galuska, addig főzzük a húst.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejfolos-csirke/