A hagymát apróra felkockázzuk, és lassú tűzön párolni kezdjük. Amíg párolódik, felszeleteljük a gombát és a paprikát, majd hozzáadjuk az üveges hagymához. Picit megsózzuk, és lassan tovább pároljuk.
A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet, és enyhén besózzuk. Lisztben megforgatjuk, majd kevés forró olajban mindkét oldalát hirtelen megsütjük és félretesszük.
A paradicsomot negyedelve hozzáadjuk a jól megpárolódott paprikás hagymához. A tejszínt és a tejfölt egy nagyon pici pirospaprikával kikeverjük, hogy enyhén rózsaszín legyen, majd ráöntjük a hagymás, paprikás keverékre. Összeforraljuk, hozzáadjuk a húst, és tovább rotyogtatjuk.
Köretként galuskát készíthetünk hozzá. Amíg elkészül a galuska, addig főzzük a húst.
Jó étvágyat!