Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Szárnyas receptek

Tejfölös csirkepaprikás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 evőkanál (liba vagy más) zsír 10 dkg füstölt szalonna felvágva 1,5 kg csirke (nálam egy egész volt feldarabolva) 30 dkg vöröshagyma feldarabolva 5 gerezd fokhagyma feldarabolva 1 közepes paradicsom feldarabolva 1 tv paprika feldarabolva 1,5 liter alaplé vagy víz 3 púpozott teáskanál édesnemes pirospaprika ízlés szerint só 2 evőkanál tejföl vagy felesben tejszín […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.05.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál (liba vagy más) zsír
  • 10 dkg füstölt szalonna felvágva
  • 1,5 kg csirke (nálam egy egész volt feldarabolva)
  • 30 dkg vöröshagyma feldarabolva
  • 5 gerezd fokhagyma feldarabolva
  • 1 közepes paradicsom feldarabolva
  • 1 tv paprika feldarabolva
  • 1,5 liter alaplé vagy víz
  • 3 púpozott teáskanál édesnemes pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • 2 evőkanál tejföl vagy felesben tejszín
  • 1 teáskanál liszt


Elkészítése:

A szalonna csíkokat kevés zsiradék hozzáadásával szép ropogósra sütjük. A megsült szalonna darabokat kivesszük az edényből.

A kisülő zsírra rátesszük a sózott, borsozott csirkedarabokat, majd jól jól körbe pirítjuk.

A megpirult csirkedarabokat kivesszük az edényből. Ha kell, teszünk még kevés zsiradékot a fazékba, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát és üvegesre pirítjuk.

Hozzárakjuk a paradicsomot, paprikát és a törött paprikát. Ekkor felöntjük 2 dl alaplével, zsírjára pirítjuk és újabb 2 dl folyadékkal önjük fel, elkeverjük és belepakoljuk az előpirított csirkerészeket.

Felöntjük újabb 2 dl alaplével és egészen addig pároljuk, míg finoman lepirul a szaft és a hús az edény alján, majd újabb adag (kb 3-4 dl) alaplével öntjük fel a paprikás alapot és lefedve puhára főzzük a csirkét.

A tejfölt és a lisztet habverővel összekeverjük egy tálban, hozzákanalazunk a csirke szaftjából, elkeverjük és az egészet hozzáöntjük a csirkéhez. Állandó keveréssel jól beforraljuk a mártást.

Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is