Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke

Tejfölös csirkepaprikás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kevés zsiradékon elkezdjük a feldarabolt szalonna zsírját kisütni, majd a pörcöt kiszedjük. A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, kicsit dinszteljük, majd hozzádjuk a fokhagymát zúzva. Beletesszük a feldarabolt paprikát és paradicsomot, az őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel. Visszatesszük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.07.10.

Hozzávalók

Elkészítése

Kevés zsiradékon elkezdjük a feldarabolt szalonna zsírját kisütni, majd a pörcöt kiszedjük.

A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, kicsit dinszteljük, majd hozzádjuk a fokhagymát zúzva. Beletesszük a feldarabolt paprikát és paradicsomot, az őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.

Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkedarabokat, sózzuk, borsozzuk és annyi vizet öntünk rá, ami a húsokat 3/4-ig ellepi.

Ha megpuhult a hús, akkor szűrőkanállal óvatosan kiszedjük és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. A liszthez hozzáadjuk a tejfölt és kevés levet, majd csomómentesre keverjük.

Összeforraljuk és visszatesszük bele a húst.

Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is