Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös csirkepaprikás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirkehús (nálunk most alsó és felsőcomb vegyesen)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • evőkanál só
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • zsiradék

Elkészítése

Kevés zsiradékon elkezdjük a feldarabolt szalonna zsírját kisütni, majd a pörcöt kiszedjük.

A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, kicsit dinszteljük, majd hozzádjuk a fokhagymát zúzva. Beletesszük a feldarabolt paprikát és paradicsomot, az őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.

Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkedarabokat, sózzuk, borsozzuk és annyi vizet öntünk rá, ami a húsokat 3/4-ig ellepi.

Ha megpuhult a hús, akkor szűrőkanállal óvatosan kiszedjük és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. A liszthez hozzáadjuk a tejfölt és kevés levet, majd csomómentesre keverjük.

Összeforraljuk és visszatesszük bele a húst.

Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejfolos-csirkepaprikas-2/