Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg csirke 3 fej vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 1 babérlevél 1 nagy ek fűszerpaprika 1 tk só 1 kk őrölt bors 1 csipet majoránna 2 paradicsom 2 zöldpaprika 0,5 dl étolaj, vagy 1 ek sertészsír 3 púpos ek tejföl Galuskához: 80 dkg liszt 4 tojás pici só víz 3 ek étolaj Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2015.08.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirke
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 nagy ek fűszerpaprika
  • 1 tk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 csipet majoránna
  • 2 paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • 0,5 dl étolaj, vagy 1 ek sertészsír
  • 3 púpos ek tejföl

Galuskához:

  • 80 dkg liszt
  • 4 tojás
  • pici só
  • víz
  • 3 ek étolaj


Elkészítése:

A felkockázott vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, a tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát és a fűszereket, belezúzzuk a fokhagymát, végül a részeire vágott csirkehúst is hozzákeverjük.

Felöntjük kb. 4-5 dl vízzel, és miután felforrt, hozzátesszük a negyedelt paradicsomot és a zöldpaprikát.
Lassú tűzön lefedve puhára főzzük a csirkét vigyázva, hogy ne legyen nagyon lédús. Néha egy kóstolással ellenőrizzük a sósságát.

Miután elkészült a paprikás, egy kisebb tálba egy merőkanál zaftot (levet) kiszedünk, és abban keverjük simára/csomómentesre a tejfölt. Visszaöntjük a paprikásra, óvatosan elkeverjük (behabarjuk). Ha felforrt, főzzük még 2-3 percig, majd levesszük a tűzről.

Galuska (nokedli) készítése:

Egy nagyobb keverőtálba beletesszük a lisztet, pici sót, és az előzőleg felvert tojásokat. Egy kevéske vízzel összekeverjük. Ne legyen nagyon kemény, de folyós sem, ügyeljünk az állagára! Szép sima, és könnyen szaggatható legyen!

Fazékban vizet forralunk, teszünk bele 1 kk sót és étolajat (hogy ne ragadjanak össze a galuskák). Miután felforrt a víz, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a masszát, időnként rákeverünk.

A galuskát nem kell főzni, épp csak forralásig kell a tűzön tartani. Akkor kész, miután felhabzott a főzőlé.

Ha kész van, leszűrjük, és azzal a mozdulattal hideg vízbe tesszük a nokedlit, azaz megeddzük vele, ettől lesz igazi magyaros nokedlink! 🙂

Leszűrjük, lecsepegtetjük és tálalásig lefedve tartjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is