Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-fűszeres csirkecombok tepsis krumpliágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb (1,5 kg)
  • 2 kg burgonya
  • 1 csomag gyros v. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 doboz tejföl (400 g)
  • só
  • 1 tojás
  • 100 g reszelt sajt
  • 50 g vaj


Elkészítése:

A csirkecombokat kettévágjuk, a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A krumplikat megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. Nagyobb méretű sütőtálat, vagy peremes tepsit enyhén kivajazunk, az aljára rétegezzük a krumplikarikák felét. Enyhén megsózzuk.

Kevés tejfölt kanalazunk rá, elsimítjuk, majd megszórjuk kicsit reszelt sajttal, majd ráfektetjük a befűszerezett csirkecombokat.

A combok tetejét ismét beborítjuk krumplikarikákkal. A maradék tejfölhöz hozzákeverünk 1 tojást, enyhén megsózzuk, majd a krumplikarikák tetejére simítjuk.

Az egészet beborítjuk reszelt sajttal, és lassú tűzön, az elején alufóliával lefedve 120 percig sütjük.

Ennyi idő alatt mind a krumpli, mind pedig a csirkecombok megpuhulnak. A legvégén az alufóliát eltávolítjuk, és hagyjuk, hogy a krumpli és a csirke kiengedett leve kicsit elfőjön, a tetején a sajt pedig enyhe kérget kapjon.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejfolos-fuszeres-csirkecombok-tepsis-krumpliagyon/