Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös gombás csirkenyak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkenyak
  • 0,5 kg gomba
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál finomliszt
  • fűszerpaprika
  • zsiradék
  • 1 csomag tészta
  • só
  • bors
  • őrölt fűszerpaprika
  • delikát

Elkészítése

A csirkenyakat megtisztítom, feldarabolom, jól megmosom. A hagymát apróra vágom és üvegesre párolom a zsiradékon, meg szórom a paprikával elkeverem és hozzá adom a nyakat.

Pár percig kevergetem, majd sózom, borsozom és legalább fél órát főzöm fedő alatt, ha kell öntök alá egy kevés vizet. Közben a paprikát, paradicsomot és a gombár összevágom.

Amikor a nyak már kezd puhulni, ráteszem a paprikát, paradicsomot, ízesítem majorannával, majd kb 10 perc elteltével jöhet rá a gomba is. Ezzel is főzöm kb 10 percet majd a tejfölt kikeverem a liszttel, és a pörkölthöz adom, újabb 10-15 perc főzés után még után ízesítem ha kell.

Kifőtt tésztával tálalom, de lehet akár rizzsel vagy burgonyával is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejfolos-gombas-csirkenyak/