Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-gombás zúzagulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykazúza
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szelet zeller (nagyobb)
  • 2 darab krumpli
  • 2 darab babérlevél
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 0,5 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 liter víz

Elkészítése

A zúzát alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát vékonyan szeleteljük fel.

A zöldségeket és a krumpli szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint (én a zöldségeket felkarikáztam, a krumplit apró kockákra vágtam).

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, pirítsuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá a feldarabolt zúzát és addig pároljuk, míg elkezd levet engedni, kifehéredni.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a köménymaggal és fűszerpaprikával, adjuk hozzá a babérlevelet, majd öntsük fel vízzel és főzzük a zúzát félpuhára.

Amikor a zúza félig megpuhult, tegyük bele a feldarabolt zöldségeket, majd a gombát is. Addig főzzük tovább, míg a zöldségek félig megfőttek. Ekkor tegyük bele a krumplit és főzzük puhára.

A lisztet keverjük simára a tejföllel és egy kevés levessel, majd csorgassuk hozzá a forrásban lévő leveshez. Óvatosan keverjük össze, főzzük még pár percig, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejfolos-gombas-zuzagulyas-2/