Elkészítése
Hús előkészítése
A csirkemellet vékony, lapos szeletekre vágjuk. A szeleteket enyhén besózzuk, majd beleforgatjuk a liszt, só, őrölt bors és pirospaprika keverékébe.
Tepsi rétegezése
Egy tepsit vagy hőálló tálat olajjal kikenünk, és belefektetjük a hússzeleteket. A tetejükre vöröshagyma-karikákat teszünk, majd megszórjuk a zúzott fokhagymával. A tejfölt összekeverjük az étolajjal, és egyenletesen eloszlatjuk a hús tetején.
Sütés
A tepsit alufóliával lefedjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és addig sütjük tovább, amíg a tejfölös réteg szépen megpirul.
Tipp
A tejfölös keveréket gazdagíthatjuk egy kevés reszelt sajttal vagy apróra vágott petrezselyemmel. Köretként jól illik hozzá főtt burgonya, rizs vagy friss saláta.

