Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös pulykagombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombócokhoz

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 kávéskanál őrölt bors

Továbbá

  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 1 teáskanál tk fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 kávéskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl tejföl

Elkészítése

A gombócokhoz a húst összedolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk.

A felforrósított olajon a kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd körbepirítjuk rajta a gombócokat. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Felengedjük bőségesen vízzel és lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul és a levét is elfőtte.

Megszórjuk liszttel, majd a tejföllel felöntve addig főzzük, míg besűrűsödik.

Melegen, tészta körettel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejfolos-pulykagomboc/