Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínben sült zöldborsós, baconos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg bacon
  • só, bors
  • 4 db csirke comb
  • 2 db csirke mell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 3 dl húsleves
  • 25 dkg zöldborsó
  • 3 dl főzőtejszín


Elkészítése:

A nagyobb darabokra vágott bacont olvasszuk ki egy nagyobb száraz serpenyőben,majd amikor már ropogós, vegyük ki és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékon süssük körbe a sózott, borsozott csirke húsokat. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a felkarikázott újhagymát, majd a levessel felöntve fedő alatt pároljuk puhára a húst. Mikor már majdnem elkészült, szórjuk bele a zöldborsót, pároljuk tovább.

A végén öntsük fel a tejszínnel, tegyük bele a sült bacont.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel megszórhatjuk, és tálaljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejszinben-sult-zoldborsos-baconos-csirke/