Elkészítése
A megmosott csirkemellet csíkokra vágjuk, majd bepácoljuk só, bors és kevés olaj keverékébe, és hagyjuk állni, amíg elkészítjük a salátát. A zöldségeket megmossuk: a salátát összetépkedjük, a paprikát csíkokra, a paradicsomot fél karikákra, az uborkát pedig vékony karikákra vágjuk. A mozzarella golyókat apróra daraboljuk.
Elkészítjük a salátaöntetet: 3 evőkanál olívaolajat, 3 evőkanál vizet és a salátaport összekeverünk. A zöldségeket és a mozzarellát egy tálba tesszük, majd ráöntjük az öntetet, és jól összekeverjük.
A bepácolt csirkemellet megpároljuk, majd egy tepsibe tesszük. Leöntjük 1 dl tejszínnel, ráhelyezzük az ananászdarabokat, a kockára vágott füstölt sajtot, végül pedig reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul és a sajt szépen elolvad.
Tálaláskor a tejszínes, két sajtos, ananászos csirkemellet a friss mozzarella salátával és rizzsel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
