Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-ananászos csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • só
  • bors
  • olaj
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 30 dkg trappista sajt
  • 1 konzerv ananász
  • 1 dl főzőtejszín

Salátához

  • 10 dkg mozzarella
  • 1 fej saláta
  • 3 szem paradicsom
  • 3 db paprika
  • 1 db uborka
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál víz
  • 1 csomag görögsaláta por
Tejszínes-ananászos csirkemell

Elkészítése

A megmosott csirkemellet csíkokra vágjuk, majd bepácoljuk só, bors és kevés olaj keverékébe, és hagyjuk állni, amíg elkészítjük a salátát. A zöldségeket megmossuk: a salátát összetépkedjük, a paprikát csíkokra, a paradicsomot fél karikákra, az uborkát pedig vékony karikákra vágjuk. A mozzarella golyókat apróra daraboljuk.

Elkészítjük a salátaöntetet: 3 evőkanál olívaolajat, 3 evőkanál vizet és a salátaport összekeverünk. A zöldségeket és a mozzarellát egy tálba tesszük, majd ráöntjük az öntetet, és jól összekeverjük.

A bepácolt csirkemellet megpároljuk, majd egy tepsibe tesszük. Leöntjük 1 dl tejszínnel, ráhelyezzük az ananászdarabokat, a kockára vágott füstölt sajtot, végül pedig reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul és a sajt szépen elolvad.

Tálaláskor a tejszínes, két sajtos, ananászos csirkemellet a friss mozzarella salátával és rizzsel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejszines-ananaszos-csirkemell/