Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes bundában sült csirkeszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 kisebb csirkemell szelet
  • 1 csapott kk só
  • 3 púpos ek liszt a forgatáshoz
  • 5-6 dl olaj a sütéshez

Bundához:

  • 1 nagyobb tojás
  • 1/3 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 2 púpos ek liszt
  • 2 dl tejszín


Elkészítése:

A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval.

Egy tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet, egy másik tálba ütjük a tojást, majd a sóval, borssal elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejszínt fokozatosan adagolva sima, sűrű palacsinta tészta sűrűségűre keverjük.

Olajat forrósítunk.

A húsokat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban közepesnél picit kisebb lángon szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

[box style=”info”]A vasárnapi ebédünk ez a finom, szaftos, bundás csirke volt. Egyszerű, ízletes. Rizs köret és savanyú káposzta volt a kísérője.
A sütésnél érdemes figyelni, mert túl kicsi lángon megszívhatja magát olajjal.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejszines-bundaban-sult-csirkeszelet/