Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Tejszínes csirkefalatok laska gombával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 csirkecomb 20 dkg kolozsvári szalonna 80 dkg laska gomba 1 vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 ek zsír (kacsa, liba, sertés) 1 kk borsikafű 5 dl főzőtejszín 1 csokor petrezselyemzöld frissen őrölt bors só Elkészítése: A csirkecombokat megnyúzom, kicsontozom, és diónyi nagyságúra darabolom. A kolozsvári szalonnát és vöröshagymát felkockázom, a laska gombát csíkokra vágom. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.09.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 80 dkg laska gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 1 kk borsikafű
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors


Elkészítése:

A csirkecombokat megnyúzom, kicsontozom, és diónyi nagyságúra darabolom.

A kolozsvári szalonnát és vöröshagymát felkockázom, a laska gombát csíkokra vágom.
A szalonnát megpirítom a zsírban, rádobom a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és megdinsztelem.

Hozzáadom a gombát, ízlés szerint darálok rá kevés borsot, beleteszem a feldarabolt húst, megszórom borsikafűvel, sózom, és fedő alatt puhára párolom. Párszor megkeverem.

Ha a hús és a gomba megpuhult, beleöntöm a tejszínt, megszórom felaprított petrezselyemzölddel, és addig forralom, hogy a tejszín besűrűsödjön.

Kifőtt tésztával tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is