Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes csirkemáj tésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g csirkemáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 250 ml tejszín
  • őrölt bors ízlés szerint
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • 300 g tészta
  • só

Elkészítése

Először is, főzd meg a tésztát bőséges-sós vízben a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint. Amikor elkészül, csepegtesd le, majd tedd félre.

Közben a csirkemájat alaposan mosd meg, majd vágd vékony csíkokra. A meghámozott vöröshagymát apró kockákra vágd és a fokhagymát szeleteld vékonyan.

Egy serpenyőben hevíts olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a vöröshagymát és párold üvegesre.

Kezdd el a májat hozzáadni a hagymához, majd adj hozzá a fokhagymát is. Pirítsd meg a májat, amíg kívül kifehéredik és belül megfő, kb 5-8 perc. Ízesítsd sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel ízlés szerint.

Öntsd hozzá a tejszínt, majd hagyd felforrni. Ezt követően hagyd főzni néhány percig, amíg a szósz sűrűsödni kezd.

Végül a tésztát keverd össze a májjal és tálald friss petrezselyemzölddel.

Szotri:

A csirkemáj egy kiemelkedően tápláló és változatos hozzávaló, amely számos érdekes és ízletes étel elkészítésére alkalmas. Ezenkívül rendkívül gazdag tápanyagokban és számos egészségügyi előnnyel jár a fogyasztása.

Miért érdemes csirkemájat fogyasztani?

Magas fehérjetartalom: A csirkemáj kitűnő fehérjeforrás, amely nélkülözhetetlen az izomépítéshez és a sejtek helyreállításához.

B-vitaminokban gazdag: A csirkemáj tartalmazza a B-vitaminokat, például a B12-vitamint, amely fontos az idegrendszer és az energiaellátás szempontjából.

Vasforrás: A csirkemáj gazdag vasban, amely a vörösvértestek képzéséhez és az oxigén szállításához nélkülözhetetlen.

Jó cinkforrás: A cink fontos az immunrendszer megfelelő működéséhez, valamint a sejtek növekedéséhez és regenerálódásához.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejszines-csirkemaj-tesztaval/