Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg áfonya
- 3 csirkemell filé
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 60 dkg gomba
- 2 ek étolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 tk oregano
- 5 dl főzőtejszín
- 1 ek keményítő
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A húst és a gombát 1 centis kockára vágom.
A felaprított vöröshagymát megdinsztelem az olajon, rádobom az áttört fokhagymát és tovább pirítom.
Hozzáadom a gombát, borsozom és saját levében megpárolom.
Rádobom a csirkehúst, sózom, fűszerezem és fehéredésig pirítom.
A tejszínt simára keverem a keményítővel, beleöntöm és megforralom, végül belekeverem a megmosott áfonyát.
Párolt kurkumás rizzsel tálalom.


