Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-gombás csirkeragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg gomba
  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • delikát
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)

Elkészítése

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, petrezselymet, majd beletesszük a kis csíkokra vágott csirkemellet. Kicsit pároljuk, majd ezután kerül bele a felszeletelt gomba, a fokhagyma, só, bors, delikát. Készre főzzük (nem kell bele víz, mert a gomba sok vizet enged). A tejszínben elkeverjük az étkezési keményítőt (vagy lisztet), majd belecsorgatjuk a kész raguba. Pár percig forraljuk, majd tálalhatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejszines-gombas-csirkeragu/