Elkészítése
Előkészítés
A csirkemellet és a bacont vékony csíkokra vágjuk. A gombát alaposan megtisztítjuk és felszeleteljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
Elkészítés
A bacont egy serpenyőben kiolvasztjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Rátesszük a csirkemellcsíkokat, megsózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a kukoricát, lefedve 10–15 percig pároljuk.
Amikor már csak kevés leve maradt, felöntjük a főzőtejszínnel, és néhány perc alatt kiforraljuk, hogy kellemesen sűrű mártást kapjunk.
Tálalás
Forrón, párolt rizzsel kínáljuk, de friss saláta is jól illik mellé.
Tipp
A tejszínt gazdagíthatjuk kevés reszelt sajttal vagy fokhagymával is. Ha tartalmasabb ízre vágyunk, a kukorica helyett tehetünk bele brokkolit vagy borsót.

