Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes, gombás, kukoricás csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg kukorica
  • 25 dkg gomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • só
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő

Elkészítése

Előkészítés

A csirkemellet és a bacont vékony csíkokra vágjuk. A gombát alaposan megtisztítjuk és felszeleteljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk.

Elkészítés

A bacont egy serpenyőben kiolvasztjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Rátesszük a csirkemellcsíkokat, megsózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a kukoricát, lefedve 10–15 percig pároljuk.

Amikor már csak kevés leve maradt, felöntjük a főzőtejszínnel, és néhány perc alatt kiforraljuk, hogy kellemesen sűrű mártást kapjunk.

Tálalás

Forrón, párolt rizzsel kínáljuk, de friss saláta is jól illik mellé.

Tipp

A tejszínt gazdagíthatjuk kevés reszelt sajttal vagy fokhagymával is. Ha tartalmasabb ízre vágyunk, a kukorica helyett tehetünk bele brokkolit vagy borsót.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejszines-gombas-kukoricas-csirkemell/