Elkészítése
A csirkecomb filét kockákra vágjuk, majd kevés olajon átpirítjuk. Sóval és őrölt borssal fűszerezzük. A megtisztított, kockára vágott karalábét hozzáadjuk, és felöntjük kevés vízzel. Aprított petrezselyemzöldet szórunk rá, majd lefedve pároljuk, amíg a karalábé és a hús megpuhul.
Amikor elkészült, a főzőtejszínt simára keverjük egy kevés liszttel, majd a raguhoz öntjük. Néhány percig főzzük, hogy besűrűsödjön és krémes legyen az állaga.
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrve kevés olajon átforgatjuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, és pirosra pirítjuk. A ragu mellé kínáljuk.
Tipp
A ragut feldobhatjuk egy kevés reszelt citromhéjjal, ami friss ízt ad neki. Ha tartalmasabb fogást szeretnénk, a pirított burgonya helyett kínálhatjuk galuskával vagy párolt rizzsel is.
