Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes karalábés csirkeragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db csirkecombfilé
  • 2 darab karalábé
  • főzőtejszín
  • liszt
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • burgonya

Elkészítése

A csirkecomb filét kockákra vágjuk, majd kevés olajon átpirítjuk. Sóval és őrölt borssal fűszerezzük. A megtisztított, kockára vágott karalábét hozzáadjuk, és felöntjük kevés vízzel. Aprított petrezselyemzöldet szórunk rá, majd lefedve pároljuk, amíg a karalábé és a hús megpuhul.

Amikor elkészült, a főzőtejszínt simára keverjük egy kevés liszttel, majd a raguhoz öntjük. Néhány percig főzzük, hogy besűrűsödjön és krémes legyen az állaga.

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrve kevés olajon átforgatjuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, és pirosra pirítjuk. A ragu mellé kínáljuk.

Tipp

A ragut feldobhatjuk egy kevés reszelt citromhéjjal, ami friss ízt ad neki. Ha tartalmasabb fogást szeretnénk, a pirított burgonya helyett kínálhatjuk galuskával vagy párolt rizzsel is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejszines-karalabes-csirkeragu/