Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes mentás fehérboros pulykatallérok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Főétlehez

  • 0,5 kg pulykamell
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál vaj
  • só
  • bors
  • finomliszt
  • 2 evőkanál frissen aprított menta
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
  • 1,5 dl édes fehérbor
  • 1 dl tejszín

Salátához

  • 300 g kínai kel
  • 1 szál sárgarépa

Elkészítése

A pulykamelleket körülbelül 1 cm vastagságúra felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ezt követően beleforgatjuk a lisztbe.

A serpenyőben az olajat forróra melegítjük, majd a lisztbe forgatott tallérjaink oldalait 2-2 percig sütjük (vigyázzunk, mert gyorsan megpirul). Ha készen vannak félretesszük egy tányérra és letakarjuk.

A serpenyőnkben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a fehérbort és körülbelül 5-6 percig redukáljuk. A forralást követően a megsült pulykatallérokat beletesszük a fehérboros-vajas „mártásba”, majd hozzáöntjük a tejszínt, valamint beleszórjuk a felaprított mentát és petrezselymet. Ételünk 5 perc lassú főzést követően el is készült, tálalásra kész.

A tetszés szerint összevágott kelkáposztát 1-2 dl vízben megpároljuk. A répát zöldséghámozóval vékony szeletekre gyaluljuk. A kész kelkáposztát és a répát összedolgozzuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejszines-mentas-feherboros-pulykatallerok/