Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes, mustáros csirkemáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab csemege uborka
  • 3 evőkanál olaj
  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 1 dl tejszín
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • bors

A körethez

  • 2,5 dl rizs
  • 5 dl húsleves alaplé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A hagymát apróra, az uborkát keskeny csíkokra vágjuk.

A hagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a májat. Erős lángon fehéredésig sütjük, majd ekkor rátesszük a paprikakrémet, borsot és a pirospaprikát.

A tejszínt a tejföllel, a mustárral és 1 dl vízzel simára keverjük, majd ráöntjük a májra és az uborkát is hozzáadjuk. Fedő alatt, takaréklángon 10 percig főzzük.

A rizst megmossuk. A felhevített olajon kicsit megpirítjuk, majd a húsleves levével felöntjük és fedő alatt főzzük.

Amikor majdnem teljesen elfő a leve, akkor 200 fokra melegített, majd kikapcsolt sütőbe tesszük.

Én rizzsel tálaltam, de illik hozzá a tészta is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejszines-mustaros-csirkemaj-3/