Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes mustáros csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 dl tejszín
  • 6 evőkanál magvas, dijoni mustár
  • 4 evőkanál olaj
  • só
  • bors

Elkészítése

A csirkemellet csíkokra vágjuk. A lilahagymát nagyobb szeletekre daraboljuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat, és fehéredésig pirítjuk.

Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a főzőtejszínt és belekeverjük a magos dijoni mustárt. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul és a szaft besűrűsödik.

Frissen tálaljuk, köretként durum penne, rizs vagy sült burgonya is jól illik hozzá.

Tipp

A mustár ízét variálhatjuk: készíthetjük sima dijoni, mézes vagy csípős mustárral is. Ha még krémesebb szószt szeretnénk, a végén kevés reszelt sajtot is keverhetünk bele.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejszines-mustaros-csirkemell/