Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes ragu burgonyás rétessel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • só

Körethez

  • 1 csomag leveles tészta
  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • só
Tejszínes ragu burgonyás rétessel

Elkészítése

Felvágjuk csíkokra a húst, majd a hagymával a vajon sütjük, majd felöntjük vízzel.

Befűszerezzük és ha megpuhult megszórjuk petrezselyemmel. Beleszórjuk a lisztet és meglocsoljuk tejszínnel.

Megtisztítjuk és kockára vágjuk a burgonyát és megfőzzük, amint elkészült burgonyatörőn átnyomjuk.

Az apróra vágott hagymát és a foghagymát vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, metélőhagymát, kakukkfüvet, tojást, befűszerezzük és összekeverjük.

A leveles tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk és közepén egy csíkban ráhalmozzuk a burgonyás masszát. Feltekerjük és úgy rakjuk a tepsibe, hogy alul legyen a hajtása a tésztának.

A tészta tetejét megkenjük egy felvert tojással, majd pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejszines-ragu-burgonyas-retessel/