Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes-sonkás rakott csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkemellfilé
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 40 dkg bacon (kb)
  • 30 dkg sajt (lehet egy része füstölt is)
  • 6 szelet sonka
  • só
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj

Elkészítése

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Nem baj, ha vannak leeső részek, azzal fogjuk a hézagokat kitölteni.

A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalára kérget sütünk.

A tejszínben elkeverjük a tojást és a lisztet, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és szerecsendiót.

A tepsi aljára (20*28 cm kb) bacont terítünk, majd megöntözzük a tejszínes keverék 1/3-ával, majd kitesszük egy sor hússal úgy, hogy a hézagokat a kissebb darabokkal kitöltjük. Rátesszük a sonkát, majd megszórjuk a sajt felét. Újabb tejszínes locsolás (ne öntsük rá az egészet), majd kitesszük a maradék hússal és a hús tetejére újabb sor bacont terítünk, majd rálocsoljuk a tejszínes keveréket és rászórjuk a maradék sajtot.

Alul-felül sütéssel, 190 fokon, alufóliával lefedve kb 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve újabb 10 percig vagy amíg a sajt rá nem pirul.

Kihűlve szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejszines-sonkas-rakott-csirkemell/