Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 5 dkg rukkola (fél doboz)
- 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 25 dkg gomba
- 50 dkg száraztészta
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 10 dkg szeletelt bacon
- 1 tk borsikafű
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 dl főzőtejszín
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felaprított bacont, és a felszeletelt fokhagymát.
Zsírjára pirítjuk, rádobjuk az 1 x 1 cm-es kockákra vágott csirkehúst. Őrlünk rá kevés borsot, megszórjuk borsikafűvel, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pirítjuk, beleöntjük a leszűrt csicseriborsót és a tejszínt.
Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és addig forraljuk, amíg a tejszín kissé besűrűsödik.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a tejszínes raguval.
Végül beleforgatjuk a rukkolát, és tálaljuk.
