Elkészítése
Először a csirkemelleket megsózzuk, megborsozzuk, majd pirospaprikával elkevert lisztbe forgatjuk, hogy finom, fűszeres kérget kapjanak. Egy lábasban vajat hevítünk, és a húsokat hirtelen elősütjük, amíg egy kis színt nem kapnak. Ezután az összes csirkemellet visszatesszük a lábasba, hozzáöntünk körülbelül 1 dl vizet, majd fokhagymával elkevert tejszínnel felöntjük. Az egészet puhára pároljuk, amíg a hús teljesen átfő, és a szósz sűrűvé válik.
Sült burgonya rozmaringgal
A körethez a burgonyát megpucoljuk és feldaraboljuk, majd sós vízben éppen csak puhára főzzük. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük a burgonyát, majd egy hőálló tálba helyezzük. A tetejüket olvasztott vajjal meglocsoljuk, és megszórjuk friss vagy szárított rozmaringgal. Előmelegített forró sütőben aranybarnára sütjük a burgonyákat.
Amint kivesszük a burgonyát a sütőből, azonnal zúzott fokhagymával átforgatjuk, hogy kellemesen átjárja az íz. A burgonyát forrón tálaljuk a tejszínes csirkemell mellé.
Ez a könnyed, ízletes fogás garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

