Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Tejszínes, fokhagymás szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a csirkemelleket megsózzuk, megborsozzuk, majd pirospaprikával elkevert lisztbe forgatjuk, hogy finom, fűszeres kérget kapjanak. Egy lábasban vajat hevítünk, és a húsokat hirtelen elősütjük, amíg egy kis színt nem kapnak. Ezután az összes csirkemellet visszatesszük a lábasba, hozzáöntünk körülbelül 1 dl vizet, majd fokhagymával elkevert tejszínnel felöntjük. Az egészet puhára pároljuk, amíg a hús teljesen […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.11.

Hozzávalók

Körethez

Elkészítése

Először a csirkemelleket megsózzuk, megborsozzuk, majd pirospaprikával elkevert lisztbe forgatjuk, hogy finom, fűszeres kérget kapjanak. Egy lábasban vajat hevítünk, és a húsokat hirtelen elősütjük, amíg egy kis színt nem kapnak. Ezután az összes csirkemellet visszatesszük a lábasba, hozzáöntünk körülbelül 1 dl vizet, majd fokhagymával elkevert tejszínnel felöntjük. Az egészet puhára pároljuk, amíg a hús teljesen átfő, és a szósz sűrűvé válik.

Sült burgonya rozmaringgal

A körethez a burgonyát megpucoljuk és feldaraboljuk, majd sós vízben éppen csak puhára főzzük. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük a burgonyát, majd egy hőálló tálba helyezzük. A tetejüket olvasztott vajjal meglocsoljuk, és megszórjuk friss vagy szárított rozmaringgal. Előmelegített forró sütőben aranybarnára sütjük a burgonyákat.

Amint kivesszük a burgonyát a sütőből, azonnal zúzott fokhagymával átforgatjuk, hogy kellemesen átjárja az íz. A burgonyát forrón tálaljuk a tejszínes csirkemell mellé.

Ez a könnyed, ízletes fogás garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is