Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes, fokhagymás szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet csirkemellfilé
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 2-3 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál pirospaprika

Körethez

  • 6 darab burgonya
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • rozmaring
  • fokhagyma

Elkészítése

Először a csirkemelleket megsózzuk, megborsozzuk, majd pirospaprikával elkevert lisztbe forgatjuk, hogy finom, fűszeres kérget kapjanak. Egy lábasban vajat hevítünk, és a húsokat hirtelen elősütjük, amíg egy kis színt nem kapnak. Ezután az összes csirkemellet visszatesszük a lábasba, hozzáöntünk körülbelül 1 dl vizet, majd fokhagymával elkevert tejszínnel felöntjük. Az egészet puhára pároljuk, amíg a hús teljesen átfő, és a szósz sűrűvé válik.

Sült burgonya rozmaringgal

A körethez a burgonyát megpucoljuk és feldaraboljuk, majd sós vízben éppen csak puhára főzzük. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük a burgonyát, majd egy hőálló tálba helyezzük. A tetejüket olvasztott vajjal meglocsoljuk, és megszórjuk friss vagy szárított rozmaringgal. Előmelegített forró sütőben aranybarnára sütjük a burgonyákat.

Amint kivesszük a burgonyát a sütőből, azonnal zúzott fokhagymával átforgatjuk, hogy kellemesen átjárja az íz. A burgonyát forrón tálaljuk a tejszínes csirkemell mellé.

Ez a könnyed, ízletes fogás garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tejszinesfokhagymas-szelet/