Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsiben sült kacsacomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab kacsacomb
  • 2 nagyob édesburgonya
  • 2 nagyobb burgonya
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 szál rozmaring
  • 1 tesákanál majoránna
  • 1 teáskanál koriander
  • só
  • bors

Továbbá

  • 2-3 evőkanál olaj (a tepsihez )

Elkészítése

A kacsacombokat megmossuk, majd papírtörlővel alaposan megszárítjuk. A bőrét éles késsel óvatosan beirdaljuk, ügyelve, hogy ne vágjunk bele a húsba. A combokat sóval, borssal és majoránnával alaposan bedörzsöljük, majd hagyjuk állni 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

Közben a burgonyát és a batátát meghámozzuk, hosszában négyfelé vágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, de egészben hagyjuk.

Egy tepsit vékonyan megolajozunk (kb. 2-3 evőkanál olajjal), majd a kacsacombokat bőrös oldalukkal felfelé a tepsibe helyezzük. A combok közé rakjuk a burgonyát, batátát és a fokhagymagerezdeket. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk az őrölt korianderrel. A zöldségek közé tesszük a rozmaringágakat, hogy aromát adjanak a sülő húsnak és zöldségeknek.

A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Először 200 fokon sütjük 15 percig, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük, és további 45-50 percig sütjük, amíg a hús megpuhul.

A sütési idő vége felé eltávolítjuk a fóliát, és 10-15 perc alatt rápirítunk a kacsacombok bőrére, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.

A megsült kacsacombokat és zöldségeket tálalótálra tesszük, és savanyúsággal vagy párolt lila káposztával kínáljuk. Ez az ízletes, tartalmas étel tökéletes választás egy kiadós ebédhez!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tepsiben-sult-kacsacomb/