Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsis csirke káposztával, burgonyapürével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab egész csirke
  • csirke fűszersó
  • olaj
  • 2 kg burgonya
  • 10 dkg teavaj
  • 2 dl tej (kb)
  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 kávéskanál ételecet
  • őrölt kömény

Elkészítése

A csirkét feldaraboljuk és a részeit egy olajozott tepsibe helyezzük, majd fűszersóval megszórjuk. Öntünk alá kb 1 dl vizet. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ezután omlósra sütjük.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát leszűrjük és összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A savanyú káposztát lemossuk és tapadásmentes edénybe tesszük. Kevés olajat öntünk rá, összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet.

A káposztát fedő alatt puhára és aranybarnára pároljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tepsis-csirke-kaposztaval-burgonyapurevel/