Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsis csirkecomb zöldségkörettel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkecomb
  • 4 darab krumpli
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 fej lilahagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • kakukkfű
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 3 evőkanál libazsír (vagy sertés)
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítése

A combokat ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

Ezután a krumplit sózzuk meg és forgassuk alaposan össze (a sózással azért óvatosan bánjunk, mert a húst már előzőleg besóztuk).

A hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb cikkekre.

A tepsibe kanalazzuk bele a zsírt, majd öntsük rá a bort. Ezután helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat, majd rakjuk köré a feldarabolt krumplit, sárgarépát, hagymát és a pucolatlan fokhagymagerezdeket.

Ezután fóliával fedjük le a tepsit, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten pároljuk kb 45 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra a húst és a zöldségeket (ha túl sok lenne alatta a lé, öntsünk le belőle és pótoljuk 1-2 evőkanál zsírral).

Tálalás előtt helyezzük tányérra a húst, majd rakjuk köré a sült zöldségeket és úgy kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tepsis-csirkecomb-zoldsegkorettel/