Elkészítése
A kacsacombokat sózom, borsozom, megszórom őrölt rozmaringgal (vagy ráteszek egy ág rozmaringot), és a felkarikázott fokhagymát is a bőrére halmozom. Öntök alá egy kevés vizet, a tepsit betakarom, és mehet a sütőbe 2-2,5 órára (ez sütő/hőfok függő, mert például otthon elkészült már 1 óra alatt is, de nálunk sok idő kellett hozzá, a gáz minősége miatt). Ha már puha, omlós a hús, akkor leveszem a tepsiről a tetőt/alufóliát, és pirítom még egy darabig, hogy a bőre is jó ropogós legyen.
Közben a krumplit és a vöröshagymát megpucolom, karikákra vágom, és ha megsült a kacsa, a zsírjában, ugyanabban a tepsiben megsütöm a krumplit és a hagymát, amit sóval ízesítek. Ha megsült, már lehet is enni.
Jó étvágyat!
Történet
Ez egy olyan étel, amivel kevés a munka (viszonylag), és mindig sikerül. Bár én nem tudom megenni a kacsát, a szagától is rosszul vagyok, de van, akinek elkészítem.
