Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Tepsis-lecsós csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tepsis-lecsós csirkemell egy egyszerű és laktató étel. A mustáros-tejes pác omlóssá teszi a húst, a zöldségek és a sajt pedig egyszerű, mégis ízletes kiegészítést adnak neki. Ideális hétköznapi ebédhez vagy vacsorához.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
vhajni81
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók:

Elkészítése

Pácolt hús:

A tejet és a mustárt egy nagyobb tálban összekeverjük. A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd a páclébe tesszük. Lefedve, hűtőben pihentetjük körülbelül 3 órán át.

Összeállítás:

A lilahagymát, az újhagymát, a paradicsomot és a paprikát megmossuk, megtöröljük, majd vékonyan felszeleteljük.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kevés vajjal kikenünk. A csirkemellet kivesszük a pácléből, lecsepegtetjük, majd sózzuk és borsozzuk. Egymás mellé tesszük a tepsibe és a tetejére sorban rátesszük a lilahagymát, a paradicsomszeleteket, a paprikát és az újhagyma karikákat.

Sütés:

A tepsit alufóliával lefedjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, ha sok lé gyűlt össze, akkor a felét leöntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd fólia nélkül további 20 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad és kissé megpirul.

Tálalás:

A tepsis-lecsós csirkemellet frissen főtt rizzsel kínáljuk.

Tipp:

A páchoz adhatunk zúzott fokhagymát, a zöldségek közé pedig kerülhet cukkini vagy padlizsán is. A sajtot lecserélhetjük füstölt sajtra vagy mozzarellára, így új ízeket próbálhatunk ki.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is