Elkészítése
Pácolt hús:
A tejet és a mustárt egy nagyobb tálban összekeverjük. A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd a páclébe tesszük. Lefedve, hűtőben pihentetjük körülbelül 3 órán át.
Összeállítás:
A lilahagymát, az újhagymát, a paradicsomot és a paprikát megmossuk, megtöröljük, majd vékonyan felszeleteljük.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kevés vajjal kikenünk. A csirkemellet kivesszük a pácléből, lecsepegtetjük, majd sózzuk és borsozzuk. Egymás mellé tesszük a tepsibe és a tetejére sorban rátesszük a lilahagymát, a paradicsomszeleteket, a paprikát és az újhagyma karikákat.
Sütés:
A tepsit alufóliával lefedjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, ha sok lé gyűlt össze, akkor a felét leöntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd fólia nélkül további 20 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad és kissé megpirul.
Tálalás:
A tepsis-lecsós csirkemellet frissen főtt rizzsel kínáljuk.
Tipp:
A páchoz adhatunk zúzott fokhagymát, a zöldségek közé pedig kerülhet cukkini vagy padlizsán is. A sajtot lecserélhetjük füstölt sajtra vagy mozzarellára, így új ízeket próbálhatunk ki.

